Противоречивият нападател на Манчестър Сити Марио Балотели се врече във вярност на „гражданите“ и похвали работата на своя мениджър Роберто Манчини.

Доскоро бъдещето на младия италианец в клуба бе под сериозна заплаха заради глупавите му постъпки на терена, като изгонването срещу Арсенал преля чашата на търпението към Балотели. След края на злополучния мач, загубен от Сити с 0:1, Манчини отсече, че Балотели повече няма да облече „небесно синия“ екип и ще бъде продаден през лятото. В крайна сметка агентът на играча Мино Райола влезе в ролята на посредник между футболист и треньор и успя да ги помири.

„Моето бъдеще? Защо винаги ме пращате в Милан или Интер? Аз съм футболист на Сити и нямам намерение да нося друг екип“, каза Балотели. „Сега мисля единствено как можем да спечелим титлата във Висшата лига, защото съм сигурен, че Манчестър Юнайтед ще сбърка някъде до края.“

„Най-вероятно ще го сторят в мача срещу нас, кой знае“, многозначително добави 21-годишният нападател.

„Когато играех в Интер, карах майка ми да решава всеки мой проблем вместо мен. Сега обаче трябва да се оправям сам. Първо трябва да се подобря като играч. Аз съм щастливец, задето мога да работя с Манчини, той е сред най-добрите треньор в света“, добави Балотели.

„След червения ми картон срещу Арсенал се опасявах, че ще ме изгони за дълго, така че водихме доста твърд разговор. По този начин обаче си изяснихме доста неща. Знам, че той вярва в мен, както винаги го е правил“, завърши скандалният италианец.