Нападателят Марио Балотели се извини за поведението, което демонстрира в Манчестър Сити и пожела да попадне в италианския национален отбор за предстоящото Европейско първенство.

Неговото публично извинение беше адресирано към старши треньора на англичаните Роберто Манчини, който обяви, че вече няма да разчита на Балотели и ще го продаде през лятото, и към селекционера на Италия Чезаре Прандели, който каза, че няма да вземе играча на Евро 2012, ако не се извини публично.

„Съжалявам за случилото се и за разочарованието, което предизвиках в Манчестър Сити и специално в Роберто Манчини. Уважавам го и винаги му мисля доброто. Привързан съм много и към националния отбор. Нарушенията за червения картон в мача срещу Арсенал не бяха плод на гневна реакция, а просто на събитията на терена. Не съм нарушил етичните норми. Вече съм пропускал мачове на националния отбор заради глупави прояви и не искам това да се повтаря. Надявам се да бъда в групата за тренировъчния лагер през април“, декларира италианският нападател.

Марио Балотели беше изгонен от терена срещу Арсенал в 90-ата минута, след като получи втори жълт картон. Той влезе грубо в коляното на Бакари Саня, което се случи само три минути след победния гол на Микел Артета при успеха на артилеристите с минималното 1:0.