Полузащитникът на Челси Михаел Балак пропусна последните мачове на клубния си отбор от сезона във Висшата лига, заради травма в глезена, но ще е готов за евроквалификациите на Германия в началото на юни.

Новината съобщиха от Немския футболен съюз, като отново дадоха тема на разговор на британските журналисти.

Балак се подложи на операция без знанието на Челси преди около месец, като предпочете да извърши интервенцията в родината си, което доста разсърди клуба.

Очевидно обаче, полузащитникът е изчислил навреме операцията, тъй като вече е почти готов за игра и до мачовете на Бундестима със Сан Марино и Словакия, съответно на 2 и 6 юни, ще е във форма.

„Михаел наистина иска да играе, поне във втория мач,” заяви селекционерът Йоаким Льов пред уебсайта на централата. „Няма да рискуваме.”

Льов включи сред избраниците си и нападателят на Щутгарт Марио Гомес, който също е възстановен след травма, както и голмайсторът на Вердер Мирослав Клозе, който изтърпяваше наказание в миналия мач.

От състава на Льов отсъстват Бастиан Швайнщайгер, Лукаш Подолски, Арне Фридрих и Тим Боровски.

Германия е водач в група Д, благодарение на головата си разлика, и има 13 точки от пет мача, колкото имат и Чехия, и Ирландия. Чехите обаче са с шест мача, докато островитяните имат цели седем изиграни срещи.