Челси е изправен пред сериозен проблем с контузии на основни футболисти преди важния мач с Ливърпул от Шампионската лига в сряда. Рикардо Карвальо и Михаел Балак са под въпрос за английското дерби от полуфиналите на най-комерсиалния турнир.

Балак получи травма по време на гостуването на „сините” на Нюкасъл вчера и напусна терена принудително още в началото на мача. Медицинският щаб на Челси все още изчаква да спадне оттокът на глезена му, за да прецени щетите, нанесени от защитника на „свраките” Тайтъс Брамбъл. Въпреки това според лекарите контузията не е чак толкова сериозна и дори на инжекции, Балак ще може да излезе на „Стамфорд бридж” след 48 часа.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обаче има и други проблеми за решаване, както в защита, така и в халфовата линия, където ще липсва наказаният Микаел Есиен.

През португалския наставник стои изборът между Халид Буларуз – играч, на когото Моуриньо определено не се доверява, или Паоло Ферейра.

Вероятно Джо Коул ще започне в полузащита, заради променената схема от липсата на Есиен.

Джон Тери и Дидие Дрогба пък трябва да бъдат много внимателни, защото само един картон ги дели от наказание, което може да ги извади от реванша на „Анфийлд” или евентуален финал.

На противоположния полюс е Ливърпул, където няма наказани, а единственият, който се оплаква от контузия е Крейг Белами, но той най-вероятно ще е готов за мача.

Рафаел Бенитес не изневери на своя ротационен принцип и през миналата седмица даде почивка на основните си футболисти, които ще са на 100% готови за мача в Лондон.