Новото попълнение на Челси Еден Азар заяви, че е избрал да премине на „Стамфорд Бридж“, за да спечели „колкото се може повече трофеи“. В понеделник вечер „сините“ обявиха трансфера на белгийския футболист за финализиран.

Азар предпочете да отиде в Западен Лондон, като отхвърли офертите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

„Това е сбъдната мечта за мен. Нямам търпение да започнем работа и да стартира новия сезон, да се срещна с новините ми съотборници, феновете и всички хора, свързани с клуба. Искам да играя възможно най-много, да вкарам колкото може повече голове и да спечеля място в сърцата на запалянковците“, коментира Азар за официалната страница на Челси.

„За един футболист, всичко опира до това да печели отличия. Аз искам да спечеля, колкото се може повече. Това е още една причина да премина в Челси. Клубът печели доста в последно време, надявам се да е така и докато аз съм тук“, добави той.

„Вярно е, че много тимове бяха говорили с мен, но когато Челси спечели Шампионската лига, си казах – защо не?. Това бе сложно решение. Имаше много фактори. Но отборът разполага със страхотни играчи, европейски клубен шампион е, а и ще живея в Лондон. Вече познавам някои футболисти, а има някои, които говорят на френски. Мисля, че взех правилното решение“, допълни Азар.