Астън Вила обяви трансфера на Мбвана Самата. Нападателят идва от белгийския Генк и се превръща в първия футболист от Танзания, който ще играе във Висшата лига.

За 27-годишния играч „бирмингамци“ са платили 10 милиона паунда, а срокът на договора е за 4,5 години. През този сезон Самата е реализирал 10 попадения във всички турнири, включително и гол срещу Ливърпул на „Анфийлд“ в Шампионската лига.

„Наистина съм доволен, че успяхме да вземем Мбвана. Той е отбелязвал голове през цялата си кариера и с нетърпение очаквам да работя с него“, заяви мениджърът на Астън Вила Дийн Смит.

„Толкова съм развълнуван. Това е огромна крачка в моята кариера и за моята родина. Всички искаха танзаниец да играе във Висшата лига. Знам много за Астън Вила. Много харесвах Габи Агбонлахор“, каза щастливият Самата.

Бирмингамци имаха нужда от подкрепление в атака, след като няма да могат да разчитат на Уесли до края на сезона заради контузия в коляното. Преди дни „виланите“ продадоха Джонатан Коджия на катарския Ал Гарафа.

Мбвана Самата е третото ново попълнение за Астън Вила тази зима. Преди това в клуба бяха привлечени халфа Дани Дринкуотър и вратаря Пепе Рейна.