Отборът на Астън Вила не успя да победи Уулвърхемптън в среща от 10-я кръг на Премиършип. Срещата приключи при резултат 1:1, като съставът на Мартин О’Нийл не успя да измъкне трите точки, въпреки че в предишния си мач спечели срещу далеч по-сериозният тим на Челси (2:1).

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров направи всичко по силите си, за да помогне на отбора си. Българският национал записа пълни 90 минути на терена.

Двата тима приключиха първото полувреме на двубоя при резултат 0:0, като още в началните минути на двубоя домакините дадоха да се разбере, че няма да се дадат лесно. В една от първите ситуации главният рефер дори можеше да отсъди дузпа в полза на Уулвс, но стори това едва в края на мача, което се оказа достатъчно за изравнителното попадение.

Астън Вила имаше нужда от 79 минути игра, за да стигне до гол. Тогава Габриел Агбонлахор реализира от средата на наказателното поле след пас на Емил Хески отдясно.

Само четири минути по-късно обаче главният рефер наду свирката за дузпа. След разбъркване в наказателното поле, Ашли Йънг фаулира Грег Халфорд, което бе достатъчно за съдията. Зад топката застана Силван Блейк, който бе точен за крайното 1:1.

Така след загубените две точки Астън Вила остава на 6-та позиция със 17 точки, колкото има и петият Манчестър Сити. Уулвърхемптън пък е на 15-о място с 9 точки.