Асистентът на Арсен Венгер Пат Райс, който изведе Арсенал срещу Борусия Дортмунд снощи заяви, че най-накрая „топчиите” влизат както трябва в сезона. Заради наказание Венгер изгледа от трибуните равенството 2:2 в първия мач на неговия тим в групите на Шампионската лига.

62-годишният Райс пък води „артилеристите” срещу Борусия. Робин Ван Перси откри резултата, но Иван Перишич със страхотен гол донесе точката за немците.

„Според мен, а и според целия отбор, едва сега сезонът за нас започва”, призна Райс пред Sky Sports след двубоя.

„Нещата се успокояват. Има едно жужене в съблекалнята, тъй като преди това имаше доста несигурност. В момента играчите нямат търпение да играят. Новопривлечените, противно на мнението на другите хора, са страхотни футболисти”, добави асистентът на Венгер.

„Трябваше да сме малко по-добри в центъра на терена през първото полувреме. Губехме топката прекалено лесно, което не е типично за нас. Голът на Борусия беше страхотен”, допълни той.

„Няма как да си лош отбор, щом си спечелил Бундеслигата. Дортмунд доказа това. Дори и когато изоставаха с един гол не се отказваха и продължаваха да натискат. Доста качества се изискват, за да можеш да спреш този устрем. Слава Богу, нашите момчета се справиха. Щеше да бъде различно, ако г-н Венгер водеше тима, тъй като, очевидно той е добър мениджър, със сигурност по-добър от мен. Аз пък мога да го подкрепям”, завърши Райс.