Борусия Дортмунд и Арсенал не успяха да се победят и завършиха 1:1 в първия си мач от груповата на тазгодишното издание на Шампионската лига. В другия мач от Група F Олимпик Марсилия взе успех като гост на Олимпиакос с 1:0.

В Германия, домакините бяха по-добрият отбор на терена, но въпреки това се наложи до последно да треперят преди да стигнат до хикса. Така и двата отбора могат да съжаляват и съответно да се радват на този хикс.

Арсен Венгер, който е наказан да не води отбора си в първите два мача от групите на турнира, пусна като титуляр дебютанта за „топчиите” Микел Артета. Новите попълнения Йоси Бенаюн и Пер Мертезакер също започнаха сред стартовите единайсет. Бразилецът Андре Сантос записа своя дебют за „топчиите”, след като се появи в игра 5 минути преди края. Той влезе на мястото на Жервиньо, в същата минута Маруан Шамак замени Ван Перси.

Немците от своя страна не можеха да разчитат на част от звездите си като Лукас Бариос и Юлиян Кох, заради контузии. Новата звезда на немския национален отбор Марио Гьотце бе сред титулярите.

Гостите от Англия откриха резултата в 42-та минута, въпреки че немците бяха по-добри до този момент. След добра комбинация между Тио Уолкът и Робин Ван Перси последният вкара за 1:0.

Изравнителното попадение дойде закономерно в 88-та минута. След изстрел от пряк свободен удар Киърън Гибс изчисти топката с глава, след което Иван Перишич със страхотен шут от границата на наказателното поле вкара за 1:1.

ВИДЕО: Борусия и Арсенал не се победиха, Марислия удари Олимпиакос

източник: Reuters

Попадението за французите за успеха над Олимпиакос вкара Лучо Гонсалес в 51-та минута. Марсилия завърши срещата с човек по-малко, след като Род Фанни бе изгонен в 90-та минута с директен червен картон.


Dor 0-1 Ars by goalsarenaorg
Bor 1-1 Ars by goalsarenaorg