Проблемите с контузени футболисти в Челси се увеличават с всеки изминат ден. Вчера Ашли Коул стана поредният, наредил се в лазарета на „сините”, след като получи травма в прасеца по време на тренировка.

Вратарят Петър Чех има проблем с ръката, а капитанът Джон Тери, Михаел Балак, Ариен Робен, Пауло Ферейра, Андрий Шевченко, Клод Макелеле, Саломон Калу, Уейн Бридж и Дидие Дрогба също няма да са на разположение на Жозе Моуриньо за първия мач от сезона в Премиършип срещу Бирмингам в неделя.

Всякакви предположения, че моралът в съблекалнята на „Стамфорд бридж” може да е повлиян от тези проблеми, бяха отхвърлени от полузащитника Стивън Сидуел.

„Очевидно останалите клубове си мислят, че това е най-доброто време да се изправят срещу Челси, но те не трябва да забравят, че футболистите, които ще са на терена също ще се борят за титулярно място в следващия мач,” коментира бившият халф на Рединг. „Това само ще доведе до силни изяви. Нашето безстрашно отношение не е породено само от боса Жозе Моуриньо, но и от самите играчи. Не искаш да изпаднеш и да си изоставащ. Това предизвиква хората да дават най-доброто от себе си.”

Само 12 футболисти тренираха на пълни обороти вчера, но след заниманието Жозе Моуриньо подчерта, че има вяра на онези, на които ще заложи в неделя, и Сидуел може да е един от тях.