Андрей Аршавин, Роке Санта Крус и Уилям Галас са може би най-сериозните имена в списък а с играчи, освободени от клубовете от Висшата лига.

32-годишният Аршавин вече официално е свободен агент, след като Арсенал точно според очакванията не поднови изтичащия му договор. Съдбата му обаче съвсем не е изолиран случай като още 14 играчи на „артилеристите“ вече не са част от клуба. Сред тях сериозно впечатление правият имената единствено на Денилсон и привлеченият от Севиля Себастиан Скилачи.

Роке Санта Крус от своя страна сложи край на взаимоотношенията си с Манчестър Сити, който брои близо 18 милиона паунда на Блекбърн за него преди 4 сезона. Парагваецът обаче съумя да изиграе едва 20 мача за „гражданите“ и с оглед на това раздялата изглеждаше повече от логична.

Уилям Галас, 35-годишен, пък напуска Тотнъм след три години на „Уайт Харт Лейн“. Французинът, който в кариерата си игра още за Челси и Арсенал, записа общо 78 мача за „шпорите“, като 24 бяха през изминалата кампания.

Фулъм също се включи към списъка със Саймън Дейвис, Марк Шварцър, Мамаду Диара и Младен Петрич. Челси не остава по-назад, след като се разделя с Йоси Бенаюн и Флоран Малуда.