Отборът на Арсенал се класира за четвъртфиналите на ФА Къп. „Топчиите“ се наложиха с 2:0 над Мидълзбро в среща от петия кръг на турнира. Двубоят се игра на стадион „Емирейтс“, а двете попадения реализира Оливие Жиру.

Арсенал продължава убедително защитата на трофея си, след като не остави никакви съмнения, че може да се стигне дори до преиграване на двубоя. Играчите на Арсен Венгер доминираха почти през целия мач.

Габриел Паулиста направи своя дебют за първия тим на Арсенал, след като френският специалист направи седем смени в състава си след победата с 2:1 срещу Лестър през седмицата.

Бразилският защитник, който се присъедини към лондончани през последния месец срещу 11.2 милиона паунда, замени Пер Мертезакер, за да си партнира с Лоран Кошчелни в центъра на защитата.

В 27-ата минута Санти Касорла намери чудесно на левия фланг Киърън Гибс, който подаде чудесен пас на Оливие Жиру, а за нападателя не остана друго освен да завърши атаката за 1:0.

Само от 120 секунди се нуждаеше отборът на Арсен Венгер, за да увеличи преднината си на 2:0. Домакините разиграха бързо ъглов удар, в резултат на който останалият непокрит Оливие Жиру засече по майсторски начин, а топката се оказа в мрежата на Мидълзбро.

Първата по-сериозна опасност за гостите дойде в 38-ата минута, но ударът на Алберт Адома не затрудни Войчех Сченсни.

Арсенал започна вихрено и второто полувреме, като продължи доминацията над Мидълзбро. След почивката Дани Уелбек опита шансовете си, но не успя да се разпише. Малко по-късно Томас Мехиас спаси мрежата си, след като Алексис Санчес засече топката в очертанията на вратата след центриране от фаул на Томаш Росицки.

Въпреки многократните опити на Арсенал да увеличат преднината си, тимът не успя да реализира повече попадения в мрежата на тима от Чемпиъншип, който приключи участието си във ФА Къп на този етап.

Единственият по-опасен удар към вратата на Арсенал бе в продължението на мача. Мидълзбро можеше да намали резултата, но ударът на Кике Мартинес срещна гредата.

Последният четвъртфиналист ще бъде определен от двойката Престън Норд Енд и Манчестър Юнайтед. Двубоят е в понеделник вечерта, от 21.45 часа, и можете да го проследите по телевизия Нова спорт, както и в Gong Play.

Напред продължават още отборите на Уест Бромич, Блекбърн, Рединг, Ливърпул, Астън Вила и Брадфорд.