Арсенал победи Бенфика с 5:1 в среща от турнира "Емирейтс Къп", който се играе в Лондон.

Яя Саного се превърна в главно действащо лице, тъй като реализира 4 попадения във вратата на Артур Мораес, другото попадение за "артилеристите" вкара Жоел Кембъл. За Бенфика точен беше Николас Гайтан в 62-ата минута на срещата. Момчетата на Арсен Венгер пропуснаха още куп положения.

Головата фиеста започна в 26-ата минута. Саного откри, след като се възползва от добър пас на Рамзи и от близко разстояние се разписа.

В рамките на само 5 минути Саного се разписа в 44-ата и 45-ата минута, а преди това в 40-ата минута Кембъл също влезе в статистиката с попадение. 

След подновяването на играта Саного реализира 4-ия си гол в 49-ата минута. Гостите от Португалия отвърнаха с попадение на Гайтан в 62-ата минута, а след това имаха още едно-две положения. 

Новото попълнение на Арсенал Алексис Санчес също се появи за първи път на терена с фланелката на "артилеристите", като изигра последните 15 минути.

Вижте и видео от мача

Съставите на двата отбора:
Арсенал: Мартинес, Белерин, Чембърс, Монреал (74-Мигел), Гибс, Фламини (61-Артета), Кемпбъл (74-Алексис), Рамзи (61-Уилшир), Росицки (61-Кокелен), Окслейд-Чембърлейн (46-Касорла), Саного (74-Акпом) 
Бенфика: Артур Мораес, Аморим (85-Тейшейра), Гайтан (85-Кансело), Лима (85-Делрей), Перейра, Джон (60-Кандеяс), Салвио (60-Бебе), Елизеу (19-Бенито), Сидней, Талиска (60-Алмейда), Сезар