Арсенал трябваше доста да се потруди преди да стигне до победата при домакинството си срещу Олимпиакос в мач от втория кръг в група Н на Шампионската лига. На „Емирейтс” „артилеристите” победиха с 2:0, но и двата гола паднаха в последните 15 минути на мача.

Въпреки натиска на домакините, гърците се отбраняваха отлично и не позволиха на „топчиите” да вкарат гол близо 80 минути.

В 78-та минута това все пак стана факт, след като Сеск Фабрегас центрира отляво, топката бе отклонена от резервата Едуардо, за да стигне до Робин ван Перси, който засече неспасяемо за Никополидис и откри резултата.

В 86-та минута звездата на „артилеристите” Андрий Аршавин вкара гол с пета, с който осигури победата за своя отбор.

В другия мач в групата белгийският шампион Стандард Лиеж стигна до ценно равенство при гостуването си на холандския първенец АЗ Алкмаар с гол в даденото от съдията продължение на мача.

Първото полувреме премина в много открита игра от страна и на двата отбора, като все пак по-сериозните положения бяха пред вратата на стража на Стандард Болат. Гол обаче не падна и двата отбора се оттеглиха в съблекалните при нулево равенство.

Само 3 минути след подновяването на играта резултатът бе открит в полза на домакините. Муса Дембеле намери Брет Холман на ъгъла на наказателното поле, той върна назад към Мунир Ел Хамдауи, който само с едно движение се обърна и прати топката в далечния ъгъл на вратата на Болат за 1:0.

Холандците се виждаха победители, когато в първата минута на даденото продължение Муса Траоре с далечен удар донесе точката за белгийците.

Така след втория кръг в група Н Арсенал оглави класирането с 6 точки, следван от Олимпиакос с 3. Стандард и АЗ пък поделиха третото място с по една точка.

Класиране в група Н:

1. Арсенал 6

2. Олимпиакос 3

3. Стандард 1

4. АЗ Алкмаар 1