В мач от 32-я кръг на Премиършип Арсенал стигна до драматична победа с 3:2 при гостуването си на Болтън.

Стейнсон центрира в наказателното поле на Арсенал в 14-та минута и Матю Тейлър с глава не остави никакви шансове за вратаря на гостите Мануел Алмуня.

В 31-та минута Диаби фаулира много грубо Стейнсон и защитника на Арсенал бе изгонен с директен червен картон.

Тейлър вкара втория си гол на "Рийбок стейдиъм" в 43-та минута и Болтън поведе на Арсенал с 2:0.

Играчите на Арсен Венгер обаче успяха да изравнят чрез Уилям Галас в 62-та минута и гол от дузпа на Робин Ван Перси в 67-та минута. Джейлойд Самюел си вкара автогол в 90-та минута и предостави трите точки на гостите от Лондон.

Бирмингам надви с 3:1 гостуващия тим на Манчестър Сити. "Гражданите", които бяха без болния Мартин Петров и без Валери Божинов, получиха два гола, които отбеляза Мауро Зарате в 40-та и 54-та минути. Елано намали от дузпа в 59-та минута, но Гари МакШефри също от 11-метров наказателен удар в 76-та минута оформи крайното 3:1. Домакините от Бирмингам играха с човек по-малко от 57-та минута, когато Франк Кедрю получи червен картон.

Портсмут победи Уигън на "Фратън парк" с 2:0 след голове на Джърмейн Дефоу в 32-та и 90-та минути, а Рединг и Блякбърн направиха нулево равенство.

Съндърланд надви Уест Хям с 2:1, а победител не излъчи мача на стадион "Прайд парк", където Дарби Каунти и Фулъм приключиха при резултат 2:2.