Арсенал разби Дарби Каунти с 5:0 в мач поредния кръг във Висшата лига, след като с хеттрик за своя отбор се отличи Емануел Адебайор.

В голмайстори за „артилеристите” се превърнаха Диаби (10-та минута), Емануел Адебайор (25-та, 50-та, 70-та и 79-та минута) и Сеск Фабрегас (70-та минута).

Топчиите” откриха резултата в 10-та минута от началото на срещата след като от 18 ярда с десния крак Диаби прати топката в горния десен ъгъл на вратата на гостите.

15 минути по-късно Емануел Адебайор откри головата си сметка. След асистенция на Сеск Фабрегас отляво, националът на Того засече топката и направи резултатът 2:0.

Второто полувреме предостави още атрактивни моменти за футболните запалянковци. В 49-та минута Едуардо Да Силва бе фаулиран в наказателното поле на Дарби от играча на гостите Мат Оукли и реферът отсъди дузпа за „артилеристите”. С изпълнението на 11-метровия удар се нае отново Адебайор, който не сбърка и покачи за 3:0.

Фабрегас, освен с асистенцията си, успя да отбележи и 4-то попадение за своя отбор. 20 минути преди края на срещата след пас на Да Силва, Сеск вкара във вратата на Байуотър от 20 ярда.

9 минути по-късно Адебайор оформи своя хеттрик, след асистенция на Невес Денилсон.

В друг мач от Премиършип Ливърпул „стъпи накриво”, след като пропусна да вземе трите точки срещу Бирмингам. Двата тима направиха нулево равенство.

Още резултати от Висшата лига:

Мидълсбро – Съндърланд 2:2

Рединг – Уигън 2:1

Фулъм и Манчестър Сити играят в момента.