Лидерът в английската Висша лига – Арсенал завърши изненадващо наравно 1:1 като домакин на Бирмингам Сити. Така възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер могат да бъдат изместени от първото място от тима на Манчестър Юнайтед, който по-късно играе с намиращия се в криза отбор на Нюкасъл. Разликата между Арсенал и „червените дяволи“ е само три точки, но тимът на сър Алекс Фъргюсън има по-добра голова разлика.


Двубоят на „Емирейтс“ предложи доста интересни моменти, като тимът на Арсенал логично бе по-активният на терена. След поредната атака в 21-ата минута, реферът на двубоя Фил Дауд отсъди дузпа в полза на домакините след спорно нарушение на Стивън Кели срещу Едуардо да Силва. Зад топката застана Емануел Адебайор, който не сгреши и даде преднина на своя тим.


Няколко минути преди попадението на Арсенал, нападателят на Бирминга Камерон Джером пропиля чудесна възможност да открие резултата след отличен удар от границата на наказателното поле. Алмуня обаче се справи перфектно.


Отборът на лондончани продължи да напада, а Да Силва и Галас пропуснаха да увеличат преднината на своя тим. От своя страна Бирмингам по-рядко поглеждаше към вратата на домакините, като предпочиташе да напада на контраатака.


Втората част започна отлично за възпитаниците на Алекс Маклийш, които изравниха резултата само три минути след подновяването на играта. В герой за гостите се превърна Гари О'Конър, който бе точен с глава след центриране от корнер.


До края на мача момчетата на Арсен Венгер се опитаха да върнат преднината си, но нямаха късмет пред гола. Така Арсенал направи грешна стъпка на своя стадион „Емирейтс“, която може да струва първото място на тима.


В същото време и Ливърпул не успя да запише успех като гост на Мидълзбро на негостоприемния „Ривърсайд“. „Мърсисайдци“, който преди сезона се смятаха за един от фаворитите за титлата в Англия, стигнаха едва до равенство – 1:1.


Домакините поведоха в резултата съвсем заслужено след гол на Джордж Боатенг. През първата част Мидълзбро бе далеч по стойностният тим на терена и заслужено се оттегли на почивката с гол преднина.


През втората част събитията на терена не се промениха особено, като на няколко пъти футболистите на Боро имаха възможност да решат всичко в мача. Възпитаниците на Рафаел Бенитес все пак стигнаха до изравнително попадение 19 минути преди края на мача.В спасител за „червените“ се превърна звездата на тима Фернандо Торес, който парира Марк Шварцер след изстрел от около 25 метра.


В дербито на опашкарите Уигън Атлетик постигна трудна победа над Дарби Каунти с 1:0 като единственото попадение в мача бе дело на Антоан Сибиерски няколко минути преди края.

 

Уест Хем също записа важен успех над тима на Фулъм. „Котиджърс“ поведоха в резултата, но „чуковете“ съумяха да обърнат до 2:1. Головете за Уест Хем вкараха Дийн Аштън и Антон Фърдинанд. Точен за Фулъм бе Дейвис в 8-ата минута.