Арсенал победи Портсмут с 3:1 в пореден мач от Висшата лига.

Головете за „артилеристите” бяха дело на Емануел Адебайор (7-та минута), Сеск Фабрегас (35-та минута) и Томас Росицки (59-та минута). Почетното попадение за гостите отбеляза Нванко Кану в 60-та минута от началото на срещата.

Топчиите” откриха резултата след дузпа седем минута след началото на срещата. Играчът на Портсмут Дейвид Джеймс спъна в наказателното поле Робин Ван Пърси и реферът отсъди 11-метровия удар. Той бе изпълнен от Адебайор за 1:0.

Второто попадение падна в 35-та минута. След асистенция на Жилберто Силва, Сеск Фабрегас вкара с левия крак в долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

През второто полувреме също паднаха два гола – по един за двата състава. В 59-та минута Силвейн Дъстин фаулира Гаел Кличи. Прекият свободен удар бе изпълнен от Фабрегас, който подаде на Росицки. Той не сбърка и вкара в долния десен ъгъл на вратата на Портсмут.

Кану успя да върне едно попадение минута по-късно, в 60-та, след като засече центриране на Джон Утака и от центъра на наказателното поле направи резултата 3:1.

Арсенал трябваше да доиграе срещата с човек по-малко, след като Филип Сендерос получи директен червен картон за изключително грубо нарушение срещу Нванко Кану.