Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази надежда, че отборът му все пак ще може да се справи със съперника си на четвъртфиналите на Шампионската лига – Барселона. Първият двубой завърши при резултат 2:2, като „артилеристите” получиха два гола, а след това догониха съперника и стигнаха до равенството през второто полувреме на мача.

„Аз познавам силата на характера на моите играчи. Аз страдах много, както и те. На почивката се опитвах да внуша на моя отбор, че резултатът е 0:0 и че можем да победим. След това получихме два хлапашки гола. Ако Барса бе вкарал в първите двадесет и пет минути, нямаше да имам какво да кажа. Но при двата гола, които получихме, липсваше координация между нашите централни защитници”, сподели наставникът.

„При 0:2 очаквах най-лошото от отбор като Барселона. Можеше да стане и 0:3, и 0:4. Но след това пресирахме, свалихме топката на тревата и влизането в игра на Тио Уолкът ни помогна много. Те имаха много положения, ние също. Следователно имам много надежди за реванша. Ще се опитаме да дадем най-доброто”, добави Венгер.

Колкото до Тиери Анри, който се появи в игра за каталунците, треньорът сподели: „Преди всичко аз съм много горд от поведението на нашите запалянковци. Според мен всички станаха на крака и го аплодираха. В Англия не забравят никога играчите”.

„Уилям Галас получи контузия на прасеца и без съмнение това е краят на сезона за него. Но аз не изключвам той да се възстанови и да играе на Световното първенство. Мисля, че ще бъде готов за Мондиала”, коментира още Венгер.