Полузащитникът на Челси Микаел Есиен бе арестуван в малките часове в понеделник, заради това, че шофирал в нетрезво състояние на път за вкъщи от нощен клуб, съобщава „Сън”.

Източници на таблоида от Челси, както и свидетели на случката разказват, че 24-годишният ганаец е бил изкаран от черния си „Рейндж Роувър” от полицаите и му е била направена алкохолна проба. След като тя дала положителен резултат, Есиен бил арестуван.

Говорител на полицията отказа да потвърди кой е задържаният, но е ясно, че делото му е насрочено за юли.

Есиен, който няма да играе утре за Челси в първия полуфинал от Шампионската лига срещу Ливърпул заради наказание, бил в нощен клуб в Южен Лондон с приятели в неделя през нощта и се прибирал към дома си в 5 часа на следващата сутрин, когато бил заловен.

„Това не можеше да се случи в по-лош момент. Последното, от което се нуждаят сега в Челси е подобно разсейване,” заяви източникът на „Сън”.

Представител на Есиен пък бе цитиран за казва, че „полицията е позволила на Микаел да се прибере сам до дома си в собствената си кола”.

„Той е много разстроен и не вярва, че е прекрачил ограничението. Микаел е отговорен човек, който никога не би шофирал, ако смяташе, че ще се влияе от алкохола,” заяви говорителката.

Според „Сън” обаче Есиен е прекарал няколко часа зад решетките и е бил освободен чак в 10 часа, след като дал отпечатъци и ДНК проба.