Анже постигна убедителна победа над Бордо с 4:1. С този резултат домакините се изкачиха на 14-о място, а жирондинците са последни и положението им е безнадеждно. През следващия сезон отборът ще играе във френската Лига 2.  Анже вкара два бързи гола чрез Мохамед Шо и Батиста Менди, но Секу Мара все пак успя да върне едно пападение за Бордо. Крайното 4:1 за домакините бе оформено от попадение на Стефан Баокен и Матиас Перейра Лаж.

Клермон си осигури оставане в Лига 1, след като се наложи над Монпелие като домакин с 2:1. Елбасан Рашани рано изведе домакините напред, но в средата на първото полувреме Жорис Шотар изравни за гостите. Мохамед Байо донесе трите точки на Клермон от дузпа 20 минути преди края.

В друг мач Ланс се наложи над Реймс с 2:1 като гост и се качи на седмото място, изпреварвайки Олимпик Лион. Победния гол за Ланс вкара Секо Фофана в добавеното време, с което запази мечтата на отбора за участие в европейските турнира. Преди това Арбер Зенели бе открил резултата за Реймс, а Флориан Сотока изравни за гостите.