Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че когато напусне „Стамфорд Бридж“, няма да се върне в Италия, а иска да води отбор в друго първенство. Специалистът не крие желанието си да натрупа повече опит с ръководенето на отбори в други шампионати, а не да се завръща в Серия А.

„Искам да натрупам повече опит в различни страни. Мисля, че е невероятна възможност да придобиеш такива умения. Когато бях футболист, играх само за два отбора – Лече и Ювентус. Сега имам това невероятно предизвикателство в Англия, където първенството е уникално“, коментира Конте.

„Не ми е лесно, че живея далече от моето семейство и сме разделени за такъв дълъг период от време, но това е част от бизнеса. Това е първият ми сезон в нова страна, с нов език и нови навици, което е тотално различно от моето минало“, добави мениджърът на Челси.

Конте иска да бъде екстра-Специален

„Със сигурност, да пристигна тук не бе никак лесно решение. Не е лесно, когато започнеш нов сезон и опитваш различна ситуация. Ако ме попитате дали семейството ми липсва, ще ви отговоря честно – да. Не е лесно да бъдеш сам и да изживявам това предизвикателство, когато семейството ми е в Италия. Надявам се, че през следващия сезон ситуацията ще се промени и те ще бъдат при мен в Лондон“, каза още Антонио Конте.

Конте към Моуриньо: Няма да се променя

Статистиката на Конте е впечатляваща