Футболистът на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд възнамерява да не подаде ръката си за поздрав преди мача с футболистите на Челси – Джон Тери и Ашли Коул.

Очаква се, по-късно през деня братът на Рио Фърдинанд да разговаря с мениджъра си Марк Хюз по този въпрос. Самият футболист обаче е споделил вече със свои близки, че е твърдо решен да не изпълни „ритуала“ преди мача.

Заради това е напълно възможно от КПР да поискат да бъде отменен поздравът между двата тима преди първия съдийски сигнал. Желанието на домакините е да не се нажежава допълнително атмосферата на Лофтъс Роуд.

Ръкостискането беше отменено през изминалия сезон, когато двата тима се срещнаха в турнира за ФА Къп. Прична за това бе расисткия скандал, който се разрази между Джон Тери и Антон Фърдинанд.

Капитанът на Челси бе оправдан в съда, а Ашли Коул защити съотборника си по време на делото. Въпреки това, разследването на ФА все още продължава. Братът на Антон – Рио Фърдинанд обиди в Twitter Коул, като го нарече „шоколадов сладолед“, а след това защитникът на Манчестър Юнайтед бе наказан за това свое деяние.