Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че капитанът на тима Тиери Анри все пак може да започне като титуляр в реванша срещу ПСВ Айндховен от Шампионската лига. На вчерашната пресконференция Венгер твърдеше, че почти няма начин това да се случи.

Днес обаче френският специалист каза: „Той може да започне, ако аз реша така. Няма риск за здравето му, просто контузията може да се усложни и да се наложи да започваме лечението от самото начало.”

Анри игра на обезболяващи инжекции в първата среща преди две седмици, когато Арсенал падна с 0:1.

Едно евентуално завръщане на Анри ще бъде от голяма полза за „артилеристите”, за които Шампионската лига остана единственото място, където могат да се борят за трофей.

Въпреки това, Венгер признава, че задачата пред неговия отбор е много трудна. „ПСВ е внимателен отбор, който излезе в първия мач и ни победи благодарение на това,” заяви той. „Те се опитват да те смачкат и да те бият на контраатака. 1:0 е много рисков резултат. Трудно е – по-скоро в психологическо отношение, отколкото във футболно.”

„Но очевидно ние трябва да се опитаме и да нарушим техния баланс и да се опитаме да вкараме гол възможно най-бързо. Сигурен съм, че можем да вкараме гол, но е важно за нас да подкрепим своите нападатели.”