Голмайсторът на Арсенал за всички времена Тиери Анри се опита да вдъхнови бившите си съотборници за победа срещу кръвния враг Тотнъм. В неделя двата тима ще играят на стадион „Емирейтс“, като „артилеристите“ ще се опитат да скъсят преднината на „шпорите“ от 10 точки.

34-годишният Анри, който се присъедини към американския Ню Йорк Ред Булс след двумесечен наем при „топчиите“, заяви, че играчите на Арсен Венгер не трябва да мислят за разликата в класирането. „Дълги години ние бяхме пред Тотнъм, и то с много, а сега ситуацията е на другия полюс“, каза френският ветеран. „Сега обаче предстои дерби, което нито един от двата тима не иска да загуби, а ние се нуждаем отчаяно от тези три точки.“

„Надявам се това да бъде мачът, в който всички от Арсенал ще се представят на върха на възможностите си, а феновете ще ги подкрепят“, допълни Анри.

„Първенството е много оспорвано, но мисля, че топ 4 е по силите на Арсенал. Отборът е достатъчно добър. Предстоят домакинства и на Челси, Нюкасъл, Манчестър Сити... Не е невъзможно“, завърши легендарният французин.