Сериозни главоболия може да си навлече настоящият мениджър на Реал Мадрид Рафаел Бенитес заради участие в съмнителна финансова схема от времето, когато работеше в Англия. Данъчните са започнали разследване срещу него и още много участници в дружество, за което се предполага, че е с измамна структура. 

Според вестник "Дейли Телеграф", испанецът е вложил над 100 хил. паунда в покупката на акции от компанията "Фючър Кепитъл Партнърс", която се занимава с възобновяеми енергийни източници.

Обещанието на собствениците на дружеството е, че при вложение от над 50 хил. паунда, впоследствие тези пари ще се възвърнат на акционерите като данъчни облекчения плюс лихви.

Данъчните обаче в момента разследват схемата, за която се предполага, че може да ощети държавната хазна с над 200 млн. паунда. Затова всички акционери във въпросната компания може да бъдат глобени доста солено, като размерът на санкцията им може да надхвърля три пъти вложението им. 

Освен Бенитес, участник е и друга известна на Острова бивша футболна фигура. Това е бившият вратар на Челси и Тотнъм Карло Кудичини, но той е вложил доста по-малко средства от испанския мениджър.