Футболистите на Бристъл Роувърс заедно с треньорския щаб обръснаха главите си за благородна кауза. Към тях се присъедини и голяма част от служителите на клуба. Целта е да се съберат средства за съотборника им - Ник Андертън, който се подлага на химиотерапия заради рак на костите. Мениджърът на тима - Джоуи Бартън се пошегува, че гологлавите му играчи може да се превърнат в кошмар за коментаторите.
 
Бръснар, който е фен на съперника Бристъл Сити,  се захвана за работа на 16 януари - заради номера на номера на фланелката на Андертън, а феновете на английския клуб от Лига 1 също бяха поканени да се разделят с косите си. Около 40 футболисти, треньори и служители обръснаха главите си.
 
„Със сигурност ще предизвикаме някои странни погледи, когато играем мачовете си и ще бъде кошмар за коментаторите. Но това е феноменална кауза и можем да направим поне това“, каза Бартън пред телевизия BBC.

Капитанът на отбора - Пол Коутс, заяви, че светът на приятеля му е обърнат с главата надолу с едно мигване на окото след диагнозата, която му е поставена през юли.

„Това е още един начин да предизвика внимание към негово състояние и да съберем ценни средства за него и младото му семейство“, заяви Коутс по повод Андертън.
 
Събраната сума достигна 35 хиляди паунда до вторник следобед.

„Най-страхотните хора! Какъв клуб! Подкрепата, която получих от новината през юли до момента, е невероятна. Нямам думи, Бристъл Роувърс. Благодаря“, написа Ник Андертън в социалната мрежа Туитър.

 
Автор: БТА/Кремена Младенова