Травмата на Уейн Рууни в коляното не се подобрява, а точно обратното – става по-зле, само 80 дни преди Световното първенство в ЮАР. Английските медии са в шок от проблемите на нападателя на Манчестър Юнайтед, който е основен коз и в селекцията на Фабио Капело.

Вече продължително време асът на Юнайтед има възпалени връзки, като това не го спира да играе, но предизвика много болки след мачове, а коляното му оттича сериозно след всяко участие за „червените дяволи”.

24-годишният Рууни напусна „Олд Трафърд” накуцвайки лошо, цели четири часа след неделното дерби с Ливърпул. Той отбеляза своя гол №33 този сезон за успеха с 2:1.

Лекарите непрекъснато следят състоянието му, и тази седмица нападателят ще пропусне всички тежки тренировки на отбора.

Първоначално проблемът се появи преди финала за Карлинг Къп, и тогава Рууни остана резерва. Само 30 минути след началото на мача обаче се наложи той да влезе в игра, заради контузия на Майкъл Оуен, а няколко дни по-късно Рууни игра и за Англия на тежкия терен на „Уембли”.

Юнайтед от своя страна също не може да си позволи да даде повече почивка на звездата си, седем мача преди края на сезона в битката за титлата, което допълнително тревожи Англия и Фабио Капело.