Сериозни спорове продължава да поражда в Англия съдийството на Андре Маринър в лондонското дерби между Челси и Арсенал в събота. "Сините" спечелиха с 6:0, а реферът показа неправилно червен картон на Киърън Гибс вместо на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Освен тази фрапантна грешка, Маринър имаше и други пропуски в течение на мача. По-късно днес ФА ще реши дали да накаже съдията и да го извади от следващите наряди - практика, която е сравнително рядка за Острова.

Специалистите на Албиона са полярно разделени в мненията си за това дали Андре Маринър да бъде наказан сурово или да бъде оставен да изкупи греховете си с добро представяне още следващия кръг.

Според бившият международен съдия Клайв Томас Маринър трябва да бъде изваден от нарядите до края на сезона.

Дермът Галахър - друг бивш международен арбитър, обаче смята, че съдията от мача между Челси и Арсенал не бива да бъде "унищожаван".

"Не виждам как наказанието ще го направи по-добър. Не мисля, че Андре ще има полза от принудителната почивка. Не е редно да спираме един от водещите ни съдиите. Неговото самочувствие ще се срине, ако бъде наказан", коментира Галахър.