Петима футболисти отпаднаха от състава на националния отбор на Англия за контролата срещу Швеция заради контузии. Уейн Рууни, Тио Уолкът, Джонджо Шелви, Кайл Уокър и Аарън Ленън няма да бъдат на разположение на мениджъра Рой Ходжсън за двубоя срещу скандинавците в Стокхолм.

Рууни получи травма на десния глезен при победата на Манчестър Юнайтед над Астън Вила с 3:2 в Бирмингам в събота вечерта. Уолкът пък пострада при равенството 3:3 на Арсенал срещу Фулъм в лондонското дерби.

Уокър и Ленън от Тотнъм отпаднаха заради травми при загубата от шампиона Манчестър Сити с 1:2 в неделя. Шелви от Ливърпул пък не успя да се възстанови и пропусна равенство 1:1 срещу Челси.

Като заместници на петимата Ходжсън повика в групата за мача Том Хъдълстоун от Тотнъм, 20-годишния младежки национал Уилфрид Заха от втородивизионния Кристъл Палас и Карл Дженкинсън от Арсенал, въпреки че във Футболната асоциация на страната все още не е получено официално разрешение от ФИФА той да играе за Англия, след като има срещи за юношеския национален отбор на Финландия до 19 години.

Ходжсън призна, че първоначално е възнамерявал да селекционира Джърмейн Дефоу от Тотнъм и на Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал, но от клубовете са го информирали, че двамата не са напълно готови за игра.