Никола Анелка по всяка вероятност ще напусне редиците на Болтън през зимния прозорец, като за неговият подпис се борят тимове като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси.

Френският нападател притежава устна уговорка с шефовете на настоящия си тим, че ако получи предложение от някой от първите четири отбора във Висшата лига, той ще може да напусне „Рийбок Стейдиъм”.

„Поласкан съм, че името ми се спряга в тези отбори, но все пак съм стъпил здраво на земята. Не искам да стане, както през лятото, когато отново имаше доста спекулации”, започна Анелка.

Сър Алекс Фъргюсън каза някои доста хубави неща по мои адрес, което също ме кара да се чувствам приятно. Голяма чест е за мен, че ме хвали човек като него. Все още обаче трябва да получа официална оферта. В момента, в който това се случи, ще говоря публично. Засега обаче нямам какво да разкрия”, продължи футболистът.

„Щастлив съм в Болтън, но много ми се иска да играя в Шампионската лига. Ако стана където съм в момента също няма да има проблем”, сподели още бившото острие на Арсенал.

Медиите в Англия припомнят, че Аврам Грант е голям почитател на играта на французина от години и иска да даде екстра мощ на атаката на Челси.