Андрей Аршавин няма да бъде футболист на Арсенал след края на уикенда. Тогава изтича договорът на руснака, по силата на който той прибира по 90 хиляди паунда на седмица.

„Топчиите“ отдавна се опитват да се отърват от високата заплата на нападателя, който за година и половина се превърна от твърд титуляр в резерва. Към него все пак не липсва интерес. Най-настойчив в желанието си е бившият му клуб Зенит Санкт Петербург, ала ситуацията следят и отбори от Мейджър Лийг Сокър, Турция и Близкия Изток.

Треньорът на руснаците Лучано Спалети не сметна за нужно да крие амбициите си спрямо Аршавин. „Андрей е интересен играч за който и да е голям клуб в Русия, защото е харизматичен и има качества. Вярвам, че той изпитва привързаност към нашия отбор, който е приоритет за него при евентуално завръщане тук. Не мога обаче да кажа дали сме водили преговори“, заяви италианецът.

През 2009 година Арсенал плати 15 милиона паунда на Зенит за Аршавин, който ще бъде запомнен преди всичко с 4-те гола в един мач, които отбеляза на Ливърпул.