Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андерсон заяви, че в момента се намира на възлов етап от своята кариера.

Бразилецът има договор с „червените дяволи“ до 2015 година и въпреки многото контузии и инциденти извън терена, той вярва, че може да се възстанови и да стане по-добър от всякога. „Изминалите 2 години бяха много трудни“, сподели играчът. „Никой не желае в отбора си футоблист, който има много контузии. Но аз съм все още млад, аз съм само на 24 години. И вярвам, че мога да се справя с това.“

„През цялото лято аз останах в Европа, за да работя върху коляното си. Сега съм възстановен напълно. Нямам никакви контузии, нямам никакви проблеми“, добави още той.

„Този сезон е много важен за мен. В първите си три години спечелихме всичко: Шампионска лига, Висша лига, Карлинг къп. Но тогава получих проблема с кръстните връзки и всичко тръгна на зле. Опитах да се справя бързо с това, но когато се върнах в игра, коляното все още беше възпалено. Понякога ставаше наистина зле и болката не спираше“, разказа бившият играч на Порто.

„Някой в такава ситуация може да си помисли, че трябва да смени клуба, но аз обичам всичко тук. Клубът винаги ми е помагал, както и на останалите играчи. Работих здраво, за да оправя нещата“, завърши Андерсон.