Новото попълнение в Манчестър Юнайтед Андерсон заяви, че е много горд, след като е част от състава на английските шампиони. Той описа прекарването си на „Олд Трафорд” досега, като един то най-невероятните периоди в неговия живот.

Бившият футболист на Порто игра за „червените дяволи” през първото полувреме за победата над Съндърланд (1:0) във вчерашната среща от поредния кръг във Висшата лига. През втората част на негово място игра Луис Саха, който отбеляза единственото попадение в мача.

„Всичко е направо невероятно, не само за мен, а и за семейството ми. Като малък, винаги си мечтаех да играя за някой голям европейски гранд. Имах късмет, след като осъществих това в Порто, да не говорим за Юнайтед. Изпитвам огромна гордост, че съм тук и ще направя всичко, на което съм способен, за да защитя мястото си в отбора”, каза Андерсон.

„За първи път чух, че Манчестър ме иска преди няколко месеца. Тогава с агента ми решихме да изчакаме. Справях се добре в Португалия и знаех, че ако отида в английският гранд напрежението ще дойде от самосебе си. Когато от ръководството на англичаните отново се свързаха с мениджъра ми през лятото, вече знаех, че времето за мен бе дошло и трябваше да премина на „Олд Трафорд”, сподели още 19-годишният футболист пред „Manchester Evening News”.