Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андерсон сподели, че се надява да остане здрав през целия предстоящ сезон, за да може да изиграе колкото се повече мачове.

Бразилецът има реномето на доста „чуплив“ футболист, като редица контузии му попречиха да се превърне в титуляр за „червените дяволи“. Сега обаче 25-годишният футболист очаква, че седмият му сезон на „Олд Трафорд“ може да бъде различен.

„Не само феновете се дразнят, аз се чувствам по същия начин. Никога не съм искал да се контузвам, не искам такова нещо. Целта ми е всяка седмица да играя за Манчестър Юнайтед. Обожавам всичко тук“, сподели Андерсон.

„Моите първи години тук бяха добри, но после започнаха лошите контузии. През миналия сезон се справих добре в шест мача, но после коляното започна да се обажда. Усещах болката, но продължих да играя, защото исках да помогна на отбора. В един момент обаче вече бях принуден да спра.“

„Чувствах, че правя стъпка напред а после две назад. Точно когато всичко беше наред, получавах контузии.“

„Тренировките при Дейвид Мойс са тежки, но това е добре за мен. Трябва да тренирам здраво. Трябва да тичам и да се чувствам добре, да усещам, че имам сила в краката си. Длъжен съм да се приведа във форма и да сваля килограми. Трябва да отслабна с още два килограма, за да съм в оптимално състояние.“

„Единственото, което искам, е да нямам повече контузии. Искам да тренирам здраво и да играя във всеки мач. Трябва да давам най-доброто за отбора, искам да играя пълни 90 минути и да не се налага да излизам“, завърши Андерсон.