Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти заяви, че не се е отказал от идеята да привлече в състава си Алешандре Пато от Милан и Кака от Реал Мадрид, като това би могло да се случи най-рано през лятото, тъй като зимният трансферен пазар вече затвори.

„Не съм говорил с Пато – Милан не искаше да го продаде и до там приключихме“, обясни Анчелоти факта, че клуб няма право да преговаря с играч, докато не получи разрешение за това от настоящия му тим, но подчерта, че не се е отказал от бразилеца.

„Нашата основна цел е нападател, но Пато не е единственият кандидат. Той е нападател от най-висок калибър, но ние също така държим под око и Дамиао (от бразилския Интернасионал)“.

„Ако Реал Мадрид реши да продаде Кака, ще направим опит и ще видим какво е възможно. Винаги имаме място за някой като него. Той обаче не е първостепенна цел, защото вече имаме на неговата позиция Хавиер Пасторе и Жереми Менез.“

„Не успяхме да постигнем споразумение с Карлос Тевес. Това би трябвало да е сигнал за всеки, че ние не хвърляме парите си наоколо“, каза още наставникът на ПСЖ, който през зимата привлече Алекс от Челси, Тиаго Мота от Интер и Максуел от Барселона.