Мениджърът на Челси Карло Анчелоти похвали френския си нападател Никола Анелка след победата с 2;0 над Спартак на стадион „Лужники” в Москва. Лондончани се наложиха след попадение именно на Анелка и Юри Жирков. Попадението на руснака бе неговото първо за клуба, докато голът на Анелка бе под номер 50 със синята фланелка.

„Мисля, че изиграхме добър мач. Не беше лесно, тъй като Спартак ни затрудни, особено през второто полувреме. След отличната първа част обаче, когато паднаха и двата гола, през второто полувреме контролирахме всичко в отбрана”, коментира Анчелоти.

„Анелка за пореден път показа своята класа в предни позиции. Той се чувства прекрасно на тази позиция, когато до него не е Дидие Дрогба. Той е отличен футболист и може да играе навсякъде в нападението”, допълни италианският спец.

„Моментът за Юри бе много специален. Той отбеляза фантастичен гол и ще бъде много щастлив. Попадението бе много важно за нас защото отвори мача. След това беше лесно за нас да спечелим”, сподели още Карло Анчелоти.

Наставникът на Спартак Валери Карпин пък критикува футболистите си за играта им през първото полувреме. Все пак специалистът изрази увереност, че тимът му ще мжое да открадне точки при визитата си на „Стамфорд Бридж”.