Съсобствениците на Ливърпул Том Хикс и Джордж Жилет най-после обявиха, че са готови да продадат клуба. Въпреки това има голяма вероятност да мине нов голям период от време, преди да се стигне до действителна сделка. Според „Сън”, през седмицата Хикс и Жилет ще представят и нова схема за ре-финансиране, която може да сложи и край на нуждата от продажба.

Двамата имат срок от 31 юли от Кралската банка на Шотландия, да намалят задължението си от 237 милиона паунда поне със 100 милиона. Именно това кара Хикс и Жилет да се решат да продадат поне част от Ливърпул, макар от банката да са склонни да им дадат още шест месеца отсрочка.

Американците са и в тайни преговори с „Барклис Кепитъл”, откъдето са готови да предложат тригодишен пакет за ре-финансиране за 300 милиона паунда. Това ще позволи да се изчистят задълженията към Кралската банка на Шотландия и дори ще останат пари за трансфери през лятото, а може би ще стартира и проекта за новия стадион на Ливърпул.

Според запознати, тази седмица президентът на British Airways Мартин Броутън ще бъде обявен за независим председател на Ливърпул, без реална власт, като неговата задача ще бъде да намери нови собственици за клуба в дългосрочен план.