Мениджърът на Нюкасъл Сам Алърдайс смята, че неговият отбор все още показва само 40% от възможностите си, но изстрадалите привърженици на тима трябва да са оптимисти за новия сезон, започнал много добре за „свраките”.

Две попадения на Обафеми Мартинс и едно на Чарлс Н`Зогбиа осигуриха успеха на отбора с 3:1 над Болтън на „Рийбок стейдиъм” вчера.

Алърдайс остана доволен, не само от победата над бившия си отбор, където прекара последните осем години, но и от начина, по който бе постигната тя, особено без някои ключови играчи като Шей Гивън, Майкъл Оуен и Джоуи Бартън.

Сега Алърдайс вече очаква истински спектакъл следващата събота срещу Астън Вила. „Искам Нюкасъл да става все по-добър, докато не достигне ниво, на което не е бил преди. С подкрепата на собственика и президента, клубът върви напред с бързи темпове. Досега сме на 40% от желаното от мен. Имаме да изминем още път докато покрием оставащите 60% и ни трябва известно време. Може да отнеме година или две.”

„Въпросът е да печелим мачове и ние се справяме добре с това засега. Имаме цяла седмица преди следващия мач с Вила, което ще ни позволи да работим за физика и за формата на отбора,” завърши Алърдайс.