Мениджърът на Блекбърн Сам Алърдайс заяви след вчерашната загуба с 1:2 като гост на Манчестър Юнайтед, че атмосферата на „Олд Трафорд” влияе на работата на реферите и те бъркат в полза на домакините.

Според Големия Сам именно този феномен се е получил и в съботния мач между двата тима, когато Хауърд Уеб отказа да отсъди дузпа в полза на Блекбърн.

Към края на мача Педерсен се свлече в наказателното поле, след като Рафаел го настигна и го докосна с ръка по рамото. „Според сър Алекс това не е дузпа, но аз съм на противоположното мнение”, коментира за „BBC Sport” Алърдайс след срещата.

„Откакто Манчестър Юнайтед се превърна в най-добрия отбор в света, хората се влияят от голямото име, включително и официалните лица по време на срещите на „Олд Трафорд”, продължи мениджърът на Блекбърн.

„Трудно е за отборите да играят на този стадион, няма как да е лесно и за съдиите да свирят тук”, добави той.

„Според мен ситуацията с Педерсен си беше чиста дузпа. Защитникът го дръпна, след като сложи ръката си на неговото рамо. Не беше грубо, но му наруши баланса и му попречи да вкара”, каза още Сам Алърдайс.

Неговият колега сър Алекс Фъргюсън обаче категорично отрече да има дузпа при въпросната ситуация, а тази позиция по-скоро подкрепят и повторенията.