„За да спечелим титлата, трябва да се борим със зъби и нокти до края на кампанията”, това заяви след вчерашната измъчена победа с 2:1 над Блекбърн мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

До края на надпреварата във Висшата лига остават още 12 кръга, след които „червените дяволи” евентуално могат да се поздравят с 18-та титла.

„Мачът с Блекбърн трябва да ни послужи като урок. Той само показва за какво става дума в нашето първенство. Няма как отсега да се предскаже кой ще е шампион в Англия, именно заради такива сблъсъци. Блекбърн се намира в дъното на таблицата и затова се бори „за живота си” докрай. Това се очаква от всеки мач с отбор от последните 11 тима в класирането. Не е лесно в Премиършип”, коментира още шотландският спец.

„Много хора говорят още на този етап, че вече едва ли не сме спечелили титлата. Тези приказки трябва да бъдат забравени моментално. Това, което се случи вчера, трябва да ни накара единствено да се концентрираме още повече в предстоящите ни мачове до края на кампанията. Точно както тимовете в края на таблицата се борят със зъби и нокти, трака трябва да правим и ние”, каза още Фърги, който сподели, че далеч не е впечатлен от показаното от неговия отбор на „Олд Трафорд”, въпреки успеха с 2:1.

„Вероятно, заслужавахме победата, но с малко. Контролирахме случващото се на терена, но допуснахме гол в нашата врата. Инкасираният гол бе елементарен, особено предвид начина, по който се защитавахме в последно време. Попадението вдъхна доста увереност в играта на гостите. Те се представиха на изключително ниво, сигурен съм, че Сам Алърдайс е много доволен от момчетата си. Затрудниха ни максимално”, продължи мениджърът на „червените дяволи”.

Той не пропусна да похвали и Кристиано Роналдо, който донесе победата за шампионите с великолепен гол от фаул.

„Правил го е толкова много пъти преди. Ударът му бе страхотен. Многото играчи пред вратаря му попречиха да отреагира адекватно. Да не говорим, че и скоростта на шута бе много голяма, Робинсън просто нямаше шанс. Изключителен гол”, допълни сър Алекс.

Наставникът на Юнайтед обвини и главният рефер Хауърд Уеб, че мери с двоен аршин, след като даде жълт картон за симулация на Роналдо, но не направи това, когато Педерсен извърши същото провинение малко по-късно в мача. Фърги защити и своя играч от твърденията, че е трябвало да получи червен картон след единоборство Дейвид Дън.

„Това не се случва за първи път, напротив, медиите го правят постоянно. Взимат Роналдо и правят сензации от дадени ситуации свързани с него. Не спират да го гледат под лупа. Роналдо получи жълт картон за симулация, абсолютно заслужено. Какво обаче стана с Педерсен. По същия начин, той падна артистично в наказателното ни поле, но не бе декориран. В тези ситуации, или има дузпа, или картон за симулация. Рафа го настигна, докосна го по рамото леко с ръка и след това Педерсен се свлече на земята, само това чакаше. Не мога да разбера, защо не получи картон, пък Роналдо получи”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.