Новото попълнение на Ливърпул Джо Алън даде първото си интервю като играч на мърсисайдци, в което заяви, че до преди 5 години дори не си е помислял, че някога ще облече червения екип.

В четвъртък 22-годишният уелсец изгледа реванша на Ливърпул срещу беларуския Гомел от третия квалификационен кръг в Лига Европа, а часове по-късно бе представен като футболист на тима.

На въпрос дали когато е правел своя дебют за Суонзи Сити като тийнейджър в Първа лига, е очаквал да заиграе в един от топ отборите в Англия, Алън отвърна: „Не, най-вероятно не съм. Първо ми беше трудно да повярвам и бях много поласкан да бъда свръзван с велик клуб като този.“

„Това показва, че правиш нещата правилно, предполагам. Винаги съм бил амбициозен и съм искал да стигна до върха, но това тук е съвсем друго нещо. Още ми е трудно да повярвам. Всичко се разви много бързо“, добави футболистът.

„Да се събера отново с Брендън определено значи много за мен. Той е толкова запален по футбола – работи денонощно, за да подобри представянето на всеки един играч. Всеки би искал да работи с такъв треньор. Убеден съм, че той ще донесе успехи на тима. Исках да бъда част от този проект, а и наистина имам добро предчувствие, че Ливърпул ще става все по-силен през идните сезони“, завърши Алън.