Мениджърът на Суонзи Сити Михаел Лаудруп заяви, че Ливърпул ще трябва да плати сума около 20 милиона паунда, ако мърсисайдци искат да подпишат с Джо Алън.

22-годишният уелски национал подписа 4-годишен договор на „Либърти Стейдиъм“ през миналия сезон, а холандският наставник е категоричен, че ще се раздели с него само срещу рекордна цифра.

Лаудруп дори заяви, че Алън е с класа над последните новопривлечени на „Анфийлд“. „Мениджърът им го познава и знае, че ако иска да промени начинът на игра в тима, се нуждае от играч като Алън в центъра на терена“, каза бившият наставник на Хетафе. „Той обаче знае, че Джо е много, много скъп. Видяхме, че те привлякоха няколко полузащитници през последните години за доста пари, но с цялото ми уважение, Джо е на по-високо ниво.“

„Смятам, че ако всеки от тях е струвал по 17 милиона паунда, то тогава Джо струва повевче, може би над 20 милиона. Говоря като футболен човек, не като президент на клуб, но ако нашият президент ме попита, ще му кажа същото“, каза Лаудруп.

По-рано Суонзи отхвърли оферта на Ливърпул от 12 милиона паунда плюс преостъпване за 1 година на Джонджо Шелви, което даде повод на Лаудруп да се пошегува. „Е, ако ни бяха предложили Луис Суарес... Ние разполагаме с добри играчи, те също имат своите, но не мога да видя как играч, който не титуляр в Ливърпул, ще бъде сред нашите стартови единадесет“, добави именитият датчанин.