Единият от акционерите в Арсенал Алишер Усманов изрази недоволство срещу начина, по който се управлява клуба. Магнатът от Узбекистан счита, че мажоритарният акционер Стан Крьонке не демонстрира желание да създаде печеливш отбор, което включва отпускане на голяма сума пари за закупуване на големи и изградени футболисти.

Философията на клуба до този момент обаче бе да създава своите звезди, въпреки че през последните години именно те бяха продадени.

„В отбора няма суперзвезди сега“, заяви Алишер Усманов, който уточни, че ако отборът завърши в Топ 4 на Англия Стан Крьонке „вероятно ще бъде щастлив“.

Милиардерът също така каза, че „ще си помисли какво ще прави с Арсенал“ в края на сезона. „Според нас, Крьонке няма планове да продава дела си, но също така няма да продаваме, тъй като сме фенове на отбора“, заяви акционерът.

Алишер Усманов управлява малко под 30 процента от клуба, но е малко вероятно да спечели място в Борда на директорите, тъй като е считан за противоречива личност.

Въпреки думите на Усманов, от Борда на директорите на Арсенал обявиха, че мениджърът ще разполага със 70 милиона паунда през лятото за нови играчи. От клуба ще се постараят и да запазят мениджъра си, тъй като договорът на Арсен Венгер изтича след година.