Защитникът на Челси Алекс подписа нов четиригодишен договор с клуба от „Стамфорд Бридж”. Подобреният контракт ознаменува успешна седмица за бразилеца, който се започна пълноценни тренировки със съотборниците си, след като се възстанови от контузията си.

„Много съм щастлив отново да започна да тренирам и да не усещам болка, а и да подпиша за нови четири години”, заяви 27-годишният футболист пред официалния сайт на „сините”.

„Бе лесно да реша да преподпиша и сега се надявам да започна да играя добре. Физическото ми състояние е горе-долу. Мисля, че след още две седмици ще бъде на 100% и ще мога да играя без проблеми”, обясни Алекс.

Централният бранител също така се надява да вземе участие в Световното първенство в ЮАР догодина.

„Надявам се да започна да играя в мачовете на Челси и да играя много добре. Той (Дунга) говори с мен и ми каза: ‘Радвам се да те видя отново в игра. Надявам се да започнеш да играеш добре и отново ще те викна в националния отбор’”.

„Да се върна в националния отбор е важно за мен. Също така отборът на Челси започна много добре сезона, на върха сме, и за мен е важно да спечелим Премиършип този сезон. Сега искам да играя”, завърши Алекс.