Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е заел дългосрочна преподавателска позиция в престижния университет Харвард. 72-годишният шотландец, който напусна "Олд Трафорд" след 26 паметни сезона, ще преподава в програмата, озаглавена "Бизнес със забавление, медии и спорт". Тя ще започне през май.

Сър Алекс вече попадна в октомврийския брой на "Харвард бизнес ревю" със свои мениджмънт съвети.

"Очарован съм от възможността и привилегията да допринеса в такъв престижен център. Времето, което вече съм прекарал в Харвард, ми действа много стимулиращо. Искам час по-скоро да започна да градя позитивни отношения със студентите и изобщо с общността", коментира новината самият Алекс Фъргюсън.

През 2012 година професор Анита Елбрес проведе серия от интервюта с шотландеца, от които бяха извлечени осем ключови менижмънт моменти, които съвпадат и в корпоративното управление, и във воденето на футболен клуб.

"Очакваме сър Алекс в кампуса на Харвард, за да сподели той с нас огромния си лидерски опит и да научи нашите студенти как да променят света", декларира Елбрес високите цели пред новия преподавател.