Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор запази спокойствие въпреки головата си суша в Шампионската лига преди срещата реванш от осминафиналите с Милан другата седмица.

Играчът на Того вкарва в почти всеки мач на своя тим във Висшата лига, но не успя да разпечата вратата на „росонерите” на „Емирейтс”, като изпусна най-чистото положение за „артилеристите” преди една седмица в заключителните минути на осминафиналната среща.

„Головете ще си дойдат с времето. Разбира се, това е една от целите пред мен. Не ме тревожи обаче това, че не вкарвам в ШЛ. Не искам сам да увеличавам напрежението върху мен. Просто в срещата с Милан топката не искаше да влезе във вратата на италианците”, сподели острието на „топчиите”.

„Първият мач завърши 0:0 на наша земя, така че сме наясно с факта, че реваншът няма да е никак лесен. Точно обратното. Все пак мисля, че показахме доста добра игра. Отиваме в Италия с нужното самочувствие”, добави той.

„Знаем, че да победим Милан ще бъде изключително важен момент за нас, за нашите фенове, за семействата ни. Трябва да играем нашия си футбол, да си подаваме топката, да се движим. Ако изпълним това, имаме голям шанс да спечелим. За първи път ще стъпя на „Сан Сиро”, надявам се да напишем история другата седмица там”, коментира още Адебайор.

„Трябва да бъдем честни, Арсенал е много добър тим, интелигентен и с голям опит. Един от най-големите тимове, срещу които съм се изправял досега. Мачът ще бъде по-отворен от първия, ще имаме повече възможности за гол. Каквото и да се случи, имаме шанс да победим”, завърши нападателят на Арсенал.