Емануел Адебайор се отчете с хеттрик за победата на Манчестър Сити с 3:1 над Лех Познан в среща от група А на Лига Европа. След като от началото на сезона нападателят претендира за титулярно място в селекцията на „гражданите”, сега и доказа, че може да си го спечели, с трите попадения във вратата на поляците.

В 13-та минута Адебайор получи една добра топка на границата на наказателното поле, обърна се и технично я прати в ъгъла на вратата за 1:0. В 25-та минута отново той засече центриране отляво, и с глава от границата на вратарското поле реализира второ попадение. Тшибамба върна един гол в 50-та минута, след колективна грешка в защитата на Ман Сити и така в следващите 20 минути се бореше за равенството. Адебайор обаче сложи точка на спора в 73-та минута, когато бе изведен отлично и между двама реализира за крайното 3:1.

Ювентус продължава да е без победа в Лига Европа, като записа трети пореден хикс. „Старата госпожа” завърши 1:1 при гостуването си на Залцбург, като изоставаше на почивката, но Милош Красич с поредно попадение донесе поне точка на торинци.

Швенто откри в 36-та минута, но Красич се разписа веднага след началото на второто полувреме за 1:1.

В групата Ман Сити има седем точки, Лех Познан е с четири, Юве има три, а Залцбург – една.