Нападателят на Арсенал Емануел Адебайор остана уверен, че той и неговите съотборници могат да отстранят Милан от Шампионската лига, въпреки нулевото равенство между двата тима в първия мач от осминафиналния сблъсък.

Артилеристите” имаха повече шансове снощи, като Адебайор изпусна най-чистото положение за домакините, след като в самия край на мача не успя да вкара с глава на празна врата, а уцели напречната греда.

Въпреки невъзможността да отбележат на собствен терен, Адебайор чувства, че Арсенал все пак може да победи Милан на „Сан Сиро”.

„Създадохме доста положения снощи, можехме да вкараме няколко гола. В крайна сметка ни остава да отбележим на италианска земя”, заяви нападателят на Того.

„Все още вярваме, че можем да продължим напред, ще трябва да се потрудим доста, за да постигнем тази цел. Трябва да бъдем позитивни. Опитах се вкарам, топката просто не искаше да влезе във вратата на Калач. Но това се случва във футбола – трябва да продължаваш да се опитваш. Защо да не успеем да победим с 1:0 на Сан Сиро. Със сигурност няма да е лесно, но защо да не постигнем тази цел – имаме нужната нагласа”, завърши Адебайор.