Преследваният от редица тежки травми халф на Арсенал Абу Диаби е мислел да спре с футбола. Това призна самият той, малко след като се възстанови напълно за пореден път.

Французинът скъса кръстни връзки на коляното в началото на март миналата година и повече от една година беше извън строя.

Полузащитникът влезе в групата на "артилеристите" за мача с Уест Бромич в неделя. Досега беше играл само за резервите на тима.

Откакто е дошъл при "топчиите" преди осем години, той постоянно е преследван от травми. Заради тях е изиграл само 123 мача за тях за целия този период.

"В един момент, когато се възстановявах от тази травма, си казах: "Край! Спирам! Явно съм болен и трябва да се оправя". Но говорих с родителите си и те ме увериха, че трябва да се боря."

"Мислих много върху това, докато една сутрин не се събудих и не си казах, че темата просто е приключена и ще се боря да се върна на терена. Радвам се, че го постигнах", заяви Диаби.

Въпреки многото травми, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята да възнагради халфа с договор и с повече мачове за упорството му.